Mezoterápia

A mezoterápia jelenleg a legkorszerűbb és leghatékonyabb módszer arra, hogy a bőr kezeléséhez kifejlesztett hatóanyagokat a bőrbe juttassuk. A mezopen mikrotűs rendszer egyedülálló módon képes áttörni a bőr barrier rétegén, lehetővé téve a hatóanyagok megfelelő mélységbe jutását, ahol gyorsan és látványosan fejtik ki hatásukat.

A mezoterápia lényege, hogy a hatóanyagot közvetlenül a célterületre juttassuk el.

A mezoterápia gyors, viszonylag fájdalmatlan és rövid időn belül látványos eredménnyel járó kozmetikai kezelés.

A mezoterápiának több formája alakult ki, mi a rendkívül korszerű, 12 mikrótűs rendszert használjuk. Ez tulajdonképpen a sokak által ismert dermaroller továbbfejlesztett változata.

A mezoterápiás készülékünknek a tűket tartalmazó feje egyszer használatos, azaz kizárt a fertőzés lehetősége.

A mikrotűk függőleges csatornákat nyitnak meg, a dermaroller döntött tűivel ellentétben. Ez szinte kizárja a hegképződés, illetve a nem hasznos szöveti sérülés kockázatát, ugyanakkor lényegesen jobban segíti a hatóanyagok mélyebbre való bejutását, mint dermarolleres kezelések. Szervezetünk csodálatos, veleszületett képessége, hogy egészséges sejtjeink mindig képesek a regenerációra, bármely szövetről is legyen szó. Ez az alapja a mikrotűs mezoterápiának. A természetes gyógyulási folyamat során a kollagén rostok termelődése 300-400%-kal is fokozódhat, ami az apró ráncok és barázdák látványos kisimulását, a kisebb bőrhibák eltűnését és a bőr fiatalosabb, üdébb megjelenését eredményezi.

A mikrotűk által megnyitott mikro csatornákon keresztül hatóanyag bevitel is fokozódik, hiszen a nyitott csatornákon keresztül a hatóanyag akadály nélkül felszívódhat. A csatornák ezt követően – még a kezelési időn belül – saját maguktól záródnak. A bőr tónusosabbá és egyúttal feszesebbé, üdévé, fiatalossá válik, továbbá a megválasztott hatóanyag függvényében számos egyéb fiziológiás folyamat is elindul.

A mezoterápiát a mindenki által ismert Hélia-D speciális hatóanyagai segítségével és elsődlegesen az alábbi területeken használjuk:

  • Arcfiatalítás, arcbőrfeszesítés.
  • Pigmentfoltok halványítása, eltávolítása.
  • Narancsbőr kezelése.
  • Terhességi csíkok halványítása, megszüntetése.

A Hélia-D korszerű és innovatív termékei biztosítják a megfelelő minőségű és tisztaságú hatóanyagokat. Az általunk használt Hélia-D termékeket kifejezetten a mezoterápiás kezelésekhez fejlesztették ki. A Hélia-D termékekről >>itt<< találnak részletes leírást. A személyes konzultáció során mi is segítünk kiválasztani a kezeléshez és a bőrtípusához leginkább megfelelő készítményt.